WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - Axtron Looi   -  AMC (0-2)

DATUM 14-11-2003  21:00

DOELPUNTEN 5‘ (0-1), 16‘ (0-2), 35‘ (1-2) goal Benny De Boulle, 40‘ (2-2) goal Benny De Boulle, assist Dirk Vonckx , 45‘ (3-2) goal Niko Kopriva, assist Benny De Boulle

VERSLAG IST begint goed aan de wedstrijd en krijgt al snel een goede kans om te scoren maar Niko Kopriva wordt gestuit door de snel uitgekomen doelman. We houden de match goed onder controle maar lopen na 5 minuten op een dodelijke counter. In 2 passen overbrugt Axtron het veld en scoort simpel laag in de verste hoek. We gaan onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker maar de ruimte is klein en de kansen beperkt. Een nieuwe snelle tegenaanval zorgt na ruim een kwartier voor een onverdiende 0-2 achterstand. De bal verdwijnt na een ongelukkige deviatie hoog in de linker bovenhoek. Toch geven we de moed niet op maar we worden voorlopig gestuit door tegenslag (schot van Chris Witters op de paal) of een prima doelman. Na de rust gaat de belegering van het doel verder maar we springen slordig om met de mogelijkheden (zoals in overtal situaties). Pas na 10 minuten kunnen we de eindelijk de aansluitingstreffer aantekenen via Benny De Boulle. Hij zet zich goed door in het strafschop gebied en scoort knap vanuit een scherpe hoek. Tussendoor blijft het oppassen voor de o zo gevaarlijke tegenaanvallen van Axtron Looi. Zo moet keeper Olivier Schoups de doodsteek vermijden door een reflex uit zijn mouw te schudden op een afgeweken schot. De wedstrijd wordt een beetje bitsiger door een aantal stevige duels waarbij de scheidsrechter nalaat om in te grijpen. Op onze beurt kunnen we een snelle tegenaanval na 40’ succesvol afronden via Benny De Boulle op aangeven van Dirk Vonckx. De duels blijven op het scherp van de snee want beide ploegen willen zeker niet verliezen. IST krijgt een goede doelkans via Chris Witters maar de bal gaat net voorlangs. Het pakt echter toch nog de verdiende zege door een mooie aanval waarbij Benny De Boulle de bal perfect in de loop van Niko Kopriva speelt die vanop rechts hoog in doel afwerkt. Nadien moeten we nog scherp blijven verdedigen om onze goede tweede helft te belonen met een belangrijke overwinning tegen een prima tegenstander. Dit betekent een 6 op 6 waardoor we onze 7e plaats verstevigen en terug aansluiting bij de subtop in de reeks.